Skip to main content

Levering af syre til høsten 2021

3. juni 2021

Brand på stor syre fabrik hos Tyske BASF, kan give anledning til at ændre strategi! Denne information er videre givet fra vores leverandører, og ikke vores tolkning!

Med denne orientering ønsker vi ikke at give anledning til panik, men vil gerne orientere om hvad der lige nu rør sig indenfor syrer til bl.a. landbrug og industri.

En af de allerstørste aktører indenfor især Propionsyre produktion, er brændt, og det betyder pt at alle ordrer og kontrakter om levering og priser, er suspenderet. Alle venter på at få info om hvornår/om man kan få, især Propionsyre, hvilket er uvist og samtidig til ukendt pris.

Vi har i Bulldog Agri regi, altid rådgivet om 2 forskellige metoder/principper når vi arbejder med crimpning af korn, og det er her man skal tænke sig godt om, da vi her har mulighed for at ændre strategi, og komme udenom problemet, hvis Propionsyre ikke kan fremskaffes til korn sæson 2021

Ved at crimpe og ensilere med vores crimpersile, reducerer/halverer vi samtidig udgiften til syrer, og får mulighed for at høste noget tidligere, hvilket måske bliver kærkomment/nødvendigt i år ?

Ring til os, og få en snak om hvilke muligheder vi så anbefaler til korn, vi er klar på tlf. i Bulldog Agri

Til vore protein afgrøder, Lupin, Ærter og Hestebønner, samt blandsæd af disse, som kun må/kan konserveres med Propionsyre, kan vi her anbefale at gøre brug af Bulldog Toasteren, som der allerede er en del til rådighed af i Danmark! Fordi-

Samtidig med den uheldige syre situation, ser alting lige nu også ud til, at høsten i år vil blive sen, hvilket indikerer at der vil blive høstet våde afgrøder hos mange, kan vi med vores Bulldog Toaster toaste + tørre, protein og kornafgrøder ned, fra 25 – 30 % vand, til ca. 10 – 12 % under toastning.

Hos Seges har man for nyligt meldt ud, at toastning helst skal ske på våde afgrøder, da det forbedrer resultatet af toastningen, og AAT niveaget.

Med et stort græs år, og et måske mindre godt majs år, kunne det være ganske ideelt at toaste protein afgrøderne, at få PBV ned og AAT op !

Ring til os, og få en snak om alle mulighederne, og det der måske ikke er muligt i 2021