Følg os på facebook

Inden årets Crimpning af korn starter

Vil du crimpe og ensilere, eller crimpe og konservere?

Inden årets korn crimpning går i gang i Juni - Juli måned, er det vigtigt at gøre sig klart hvilken type foder man gerne vil lave.
Alle korn arter kan crimpes og køres sammen i plansiloer, eller crimpes direkte i siloposer.

Crimpe og ensilere
Er det korn som skal bruges i fuldfoder blanderen sammen med alt det andet foder, er det billigst at crimpe og ensilere ved ca. 40 % vand indhold ( ikke under 35 % ).  Da korn med 40 - 45 % vand ensilerer ganske godt og sikkert, kan man samtidig nøjes med ganske få liter af vores syre–blanding pr. tons korn.

Crimpe og konservere
Er det blevet for tørt til at crimpe og ensilere, eller er det korn man ønsker at bruge f.eks. i malkerobotter, eller andre steder hvor man skal flytte det med snegle eller flexsnegle, er det metoden med crimpning og konservering, der er bedst at bruge!  Her venter man til kornet er nede på 18 – 25 % vand inden det høstes og crimpes, og samtidig er det kun Propionsyre der må benyttes, da det konserverer kornet, når det ikke længere er i stand til selv at ensilere.

Billigt og godt robot foder!
Efterhånden er det et meget populært og utroligt lækkert og billigt foder at benytte i malke robotten, og køerne er vilde med duften og smagen af crimpet og konserveret korn.

15 års erfaring med crimpning til både økologer og konventionelle landbrug
Det er nogle af de væsentlige erfaringer vi gerne vil have ud inden sæsonen, starter med crimpning af korn protein afgrøder og majs, for på den måde at optimere landbrugets muligheder for brug af eget korn, og erfaringerne er gjort i de foregående 15 år, siden vi solgte de første Murska crimpere i Danmark. 

Vi har syrer til alle, økologer som konventionelle, til korn der skal crimpes og ensileres eller crimpes og konserveres, og alle er meget velkommen til at benytte vores hjemmeside med diverse oplysninger om, hvor meget – hvornår og hvordan man skal håndtere det hele, ligesom man altid kan ringe og få et godt råd om alt omkring crimpning og syrer, og brugen af foderet hvad enten man er landmand eller maskinstation. 

Hvis der er tvivl så ring endelig og få det afklaret.

500ha i plansilo

Crimpet korn silopose

Crimpet og konserveret korn i plansilo

Udskriv E-mail